Botë

Mbretëria e Bashkuar premton 30 milionë paund financim shtesë për Gazën

Mbretëria e Bashkuar ka premtuar një financim të mëtejshëm prej 30 milionë paundësh për Gazën. Kjo vjen pasi sekretari i jashtëm, Lord David Cameron, do të takohet me agjencitë e ndihmës që ofrojnë mbështetje humanitare të financuar nga Britania e Madhe për Rripin e Gazës.

Cameron do të diskutojë gjithashtu mbështetjen e Autoritetit Palestinez në Bregun Perëndimor dhe do të shikojë drejt një zgjidhjeje politike afatgjatë të krizës. Sekretari i Jashtëm britanik u takua me politikanë të lartë izraelitë, përfshirë kryeministrin Benjamin Netanyahu, të enjten.

Sipas zyrës së jashtme, ai i bëri presion udhëheqësit izraelit që të hapte aksesin për furnizime mjekësore dhe karburant në Rripin e Gazës. Katër avionë të Mbretërisë së Bashkuar me ndihma humanitare për Gazën kanë mbërritur deri më tani në Egjipt.

Financimi shtesë prej 30 milionë £ do të thotë se Mbretëria e Bashkuar tani ka premtuar 60 milionë paund në ndihmë humanitare që nga fillimi i luftimeve në tetor.

“Është jetike të mbrohen civilët nga dëmtimi dhe ne po shikojmë urgjentisht në të gjitha rrugët për të marrë ndihma në Gaza, duke përfshirë rrugët tokësore, detare dhe ajrore”, tha Cameron.

Related Posts