__kategMaqedoni

M-NAV nën lupën e inspektoratit shtetëror

Në një ndërhyrje nga Inspektorati Shtetëror i Punës në M-NAV janë konfiskuar dokumentacione për 21 punësime prej të cilave 17 punëtorë tashmë janë duke punuar në mënyrë aktive, ka konfirmuar drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror, Vesna Tomovska. Ajo ka bërë të ditur se dokumentacioni i gjetur është i gjerë dhe tani ka nisur një periudhë e vlerësimit për të përcaktuar ligjshmërinë e këtyre punësimeve.

“Kur bëhet fjalë për një punonjës, për ne nuk ka rëndësi se i afërmi i kujt është. Për ne, të gjithë janë të punësuar. Pra, nëse ka shkelje të një të drejte nga marrëdhënia e punës ose nga një procedurë e paligjshme punësimi, në atë rast për ne është i rëndësishëm termi punonjës dhe punëtor.”, – deklaroi drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror të Punës, Vesna Tomovska.

Ky është inspektimi i parë që bëhet në M-NAV, që nga ekzistenca e këtij institucioni, bëri të ditur drejtoresha e Inspektoratit. Është bërë me kërkesë të Qeverisë, ndonëse inspektorati mund të bëjë inspektim edhe pas votimit të duhur, pasi kompania është tronditur nga një sërë skandalesh në periudhën e kaluar. Inspektorët nga Inspektorati Shtetëror i Punës duhet të raportojnë rezultatet e inspektimit në M-NAV brenda një jave.

Related Posts