AktualeMaqedoni

Kovaçevski:RMV para vendimeve të rëndësishme për ardhmërinë evropiane

Anëtarësimi i Bashkimit Evropian nuk është dhe nuk mund të jetë premtim parazgjedhor i cili asnjëherë nuk do të realizohet. Ne i kemi dhënë detyrë vetes që ta realizojmë atë deri në vitin 2030, deklaroi sot kryeministri Dimitar Kovaçevski, gjatë Konferencës vjetore të Qeverisë, njofton KlanM. Ai tha se vendi ndodhet sërish para vendimeve të rëndësishme për ardhmërinë evropiane.

“Tani jemi para disa vendimeve. Të nevojshme, të vërteta, për disa të lehta, për disa më të vështira. Por për të gjithë ne, vendime që bartin përgjegjësi. Pasi që edhe ky vit është vit i vendimeve shumë të rëndësishme të brendshme, vendore. Si, me kë dhe në çfarë mënyrë, sa shpejtë dhe me cilësi do të vazhdojmë në rrugën e progresit. Pikërisht në vitin 2024, është vit kyç për përshpejtimin e reformave dhe integrimit të përshpejtuar të tregut të përbashkët evropian para anëtarësimit të plotë në BE”, tha Dimitar Kovaçevski.

Related Posts