Maqedoni

Kovaçevski: Bojkoti eventual i VMRO-së në Qeverinë teknike, do të “njolloste procesin zgjedhor”

Ky është obligim ligjor, siç është obligim ligjor që 100 ditë para mbajtjes së zgjedhjeve, kryetari i Kuvendit të jep dorëheqje, që unë do ta përmbush obligimin tim ligjor, siç e kanë bërë kryetarët tjerë të Qeverisë, këtë e tha mes tjerash sot kryeministri aktual Dimitar Kovaçevski në pyetjen se çfarë do të ndodhte në rast se VMRO-DPMNE-ja e bojkoton pjesëmarrjen në qeverinë teknike.

Kovaçevski thotë se ky veprim i VMRO-së do të “njolloste procesin zgjedhor”.

“Nga VMRO-DPMNE duhet të propozojnë ministër në MPB, ministër në Ministrinë për Punë dhe Politikë Sociale dhe partitë tjera politike siç theksohet në ligj, këtu flasim tashmë për ato që vijnë nga pushteti, të propozojnë zv/ministra shtesë në Punë dhe Politikë Sociale në këtë rast, ndërsa nga VMRO-DPMNE të propozojnë zv/ministër shtesë në Ministrinë e Financave, në Ministrinë për Bujqësi, dhe Ministrinë për Shoqëri Informatike dhe Administratë”, shtoi Kovaçevski.

Related Posts