Botë

Kievi u kërkon ukrainasve të kursejnë energjinë elektrike pas sulmit të termocentralit

Ukraina u ka thënë banorëve të kursejnë energji pasi një termocentral afër vijës së frontit u godit nga granatimet, në paralajmërimin e parë të tillë këtë dimër.

“Sot pasdite armiku sulmoi një nga termocentralet në zonën e vijës së parë. Pajisjet u dëmtuan rëndë si rezultat i granatimeve”, tha të enjten ministria e Energjisë.

Ai nuk tha se cili termocentral ishte prekur, por tha se dy nga njësitë e tij të energjisë kishin ndërprerë punën, duke çuar në një “mungesë të përkohshme të energjisë elektrike” në rrjet.

“Ministria e Energjisë u bën thirrje konsumatorëve që të mbështesin inxhinierët energjetikë duke konsumuar energjinë elektrike në mënyrë të arsyeshme dhe ekonomike, veçanërisht gjatë orëve të pikut të ngarkesës”, tha ai, raporton Guardian.

Zyrtarët kanë paralajmëruar prej muajsh që Moska po planifikonte të rriste sulmet në infrastrukturën energjetike, pasi sulmet në rrjetin elektrik vitin e kaluar çuan në ndërprerje të gjerë të energjisë elektrike.

“Falënderoj çdo familje ukrainase – të gjithë ata që i kuptojnë sfidat e luftës dhe temperaturës dhe e përdorin energjinë elektrike me kursim dhe racionalitet”, tha presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky në fjalimin e tij të natës.

Related Posts