Maqedoni

Karpenter: Fitoi OSBE-ja, dështoi Rusia

Rusia ngelet e izoluar në korniza të OSBE-së për shkak agresionit ushtarak mbi Ukrainën. Kështu deklaroi përfaqësuesi i SHBA-ve në OSBE, ambasadori Majkëll Karpenter, duke folur në konferencën për media në margjinat e këshillit ministror të Organizatës në Shkup për rezultatet e takimit. Ai shprehu mirënjohje për RMV-në për siç tha, punën e madhe që e bëri gjatë kryesimit një vjeçar me OSBE-në në një kohë të vështirë.

“Askush nuk dëshiron të ulet në tavolinë me ministrin e jashtëm Lavrov, të dëgjojë gënjeshtrat dhe dezinformatat. Me gjithë respektin për të, Lavrov edhe një herë hedhë fajin ndaj të tjerëve, e ka të përkryer këtë art. Do të ishte më mirë të bëjë një introspeksion më të madh të ndikimit malinj rus mbi shtetet demokratike, duke përfshirë edhe Ballkanin Perëndimor”- deklaroi Majkëll Karpenter – Përfaqësues i SHBA-ve në OSBE.

Sa i përket Kosovës, Karpenter konfirmoi se SHBA-të vazhdojnë të mbështesin Kosovën si shtet i pavarur dhe demokratik, si dhe i mbështesin negociatat për normalizim të marrëdhënieve me Serbinë. Ai paralajmëroi se do të vazhdojnë të punojnë me BE-në që të arrijnë këtë qëllim.

Related Posts