Botë

​Itali: Prindërit që sulmojnë mësuesit duhet të kompensojnë shkollat

Prindërit që sulmojnë mësuesit duhet të kompensojë shkollat, tha ministri i Arsimit Giuseppe Valditara të mërkurën mes një vale dhune që pa një tjetër mësues të sulmuar.

Valditara tha se ai dhe ministri i Drejtësisë Carlo Nordio janë duke përgatitur një “faturë të re specifike” për të detyruar prindërit e dhunshëm të paguajnë gjoba dhe dëmshpërblime për institutet, prestigjin e të cilëve ata kishin dëmtuar.

“Përveç dënimeve më të ashpra për ata që sulmojnë stafin e shkollës, jam i bindur se një kompensim i mëtejshëm, specifik duhet të futet dënimi – për të cilin po punojmë së bashku me ministrin Nordio – për dëmtimin e reputacionit që shkollat marrin nga agresioni i drejtuesve të shkollave të tyre, mësuesve apo stafit në përgjithësi”, tha Valditara.

“Është e qartë se kushdo që sulmon punonjësin e shkollës, sulmon shtetin, duke minuar thellësisht besueshmërinë dhe autoritetin e institucionit”, tha ministri.

Përveç sulmeve të prindërve ndaj stafit, shkollat e Italisë janë gjithashtu duke parë një valë goditjesh me thika, nxënësit ndaj nxënësve ashtu sikurse rasti i fundit, nxënësi ndaj mësuesit. /ANSA

Related Posts