Tech & Auto

Inteligjenca artificiale kërcënon pagat, jo vendet e punës

Miratimi i shpejtë i inteligjencës artificiale mund të zvogëlojë pagat, jo vendet e punës, veçanërisht për të rinjtë, tregoi hulumtimi i publikuar nga Banka Qendrore Evropiane të martën, raportoi Reuters.

Firmat kanë investuar shumë në inteligjencën artificiale (AI), duke i lënë ekonomistët të përpiqen të kuptojnë ndikimin në tregun e punës dhe të nxitin frikën në publik për të ardhmen e punës së tyre.

Në të njëjtën kohë, punëdhënësit po përpiqen të gjejnë punëtorë të kualifikuar, pavarësisht një recesioni që do të lehtësonte presionet e tregut të punës.

“Teknologjitë e aktivizuara me AI vazhdojnë të zhvillohen dhe të miratohen. Pjesa më e madhe e ndikimit të tyre në punësim dhe paga – dhe për rrjedhojë në rritje dhe barazi – ende nuk është parë”, thuhet në hulumtim.

Related Posts