Botë

Hamasi: Izraeli nuk i arriti qëllimet e tij në Gaza

Përfaqësuesi i grupit Hamas në Bejrut, Osama Hamda, thotë se deklaratat e kabinetit të luftës të Izraelit për “eliminimin e rezistencës janë kërcënime boshe që shprehin vetëm themelimin e saj”.

Hamda deklaroi se nuk do të ketë shkëmbim të robërve derisa të ndalojë sulmi kundër Gazës, shkruan Al Jazeera.

“Nuk do të ketë negociata për shkëmbimin e robërve derisa të ndalojë sulmi kundër Gazës. Nëse Izraeli dëshiron t’i rimarrë të burgosurit e tij të gjallë, ai duhet të ndalojë luftën. Rezoluta e Këshillit të Sigurimit të OKB-së në lidhje me ndihmën për Gazën është një hap i dobët dhe i pamjaftueshëm. Administrata amerikane punoi gjatë pesë ditëve për të zbrazur rezolutën e Këshillit të Sigurimit për kuptimin dhe vlerën.

Banorët e Gazës po jetojnë në kushte të paprecedentë katastrofike. Institucionet e OKB-së mbajnë përgjegjësi për vuajtjet e vazhdueshme të popullit të Gazës. Ushtria izraelite kreu masakra të tmerrshme ndaj grave shtatzëna në Rripin e Gazës”, theksoi ai.

Related Posts