Botë

Gjyqi i madh i anti-terrorismit në Emirate, dalin para Gjykatës 84 anëtarë të organizatës “Vëllazëria Muslimane”

Kanë dal para gjykatës 84 të burgosur që i përkasin organizatës terroriste “Vëllazëria Myslimane në Emiratet e Bashkuara Arabe. Prokuroria publike e Emirateve ka referuar në Gjykatën e Sigurisë së Shtetit 84 të pandehur të cilët po akuzohen për një krim terrorist, shkruan Gazeta Insajderi.

Agjensia shtetërore e lajmeve WAM citoi prokurorin e përgjithshëm të vendit, Hamad al-Shamsi, duke thënë se 84 të pandehurit përballen me akuza për “krijimin e një organizate tjetër sekrete me qëllim të kryerjes së akteve të dhunës dhe terrorizmit në territorin e shtetit”.

Të pandehurit e kishin fshehur këtë krim dhe provat e tij përpara se të arrestoheshin dhe gjykoheshin në çështjen nr. (17) të vitit 2013 të Dënimit të Sigurimit të Shtetit.

Bazuar në informacione dhe hetime të mjaftueshme; Prokurori Publik urdhëroi hetimin për faktet e kësaj vepre dhe caktoi një avokat që të paraqitej me secilin të akuzuar. Pas gati gjashtë muajsh kërkime dhe hetime dhe zbulimit të detajeve të krimit dhe provave të mjaftueshme të kryerjes së tij, Prokurori Publik vendosi që të akuzuarit t’i dërgojë në një gjykim publik në Gjykatën e Sigurimit të Shtetit, i cili është ende në vazhdim.

Related Posts