Maqedoni

Gjykata Administrative hodhi poshtë padinë e “Frontit Evropian” për vendvotimin në Krushevë

Gjykata Administrative hodhi poshtë padinë e “Frontit Evropian” për vendvotimin në Krushevë
May 17, 2024 Lajme, Maqedoni e Veriut, toplajm
Gjykata Administrative hodhi poshtë padinë e “Frontit Evropian” për vendvotimin në Krushevë
Gjykata administrative e refuzoi si të pabazë padinë nga Koalicioni “Fronti evropian” ndaj vendimit të Komisionit shtetëror zgjehdor (KSHZ) për pranim të ankesës nga Koalicioni “Maqedonia jote” për vendvotimin 1194 në Komunën e Krushevës në Zgjedhjet parlamentare 2024.

Sipas Kodit Zgjedhor, nëse vendimi për rivotim në atë vendvotim ndikon në rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve, KSHZ-ja duhet të bëjë përsëritjen e votimit 14 ditë pas zgjedhjeve parlamentare, pra më 22 maj.

Ky vendvotim 1194 është në fshatin Buçin, ku VMRO-DPMNE ka marrë 268 vota, ndërsa LSDM 84 vota. E Majta mori një votë dhe ZNAM mori pesë.
Më herët gjatë seancës, përfaqësuesi i palës paditëse, “Frontit Europian”, Ejup Rustemi, theksoi se vendimi i KSHZ-së është i paqartë.

Related Posts