Maqedoni

Gir: Ka zbrazëti në Kodin Penal, të jetë prioritet dhe të plotësohet

Ambasadori evropian David Gir në një intervistë për MIA thekson se shqetësimi kryesor për ndryshimet e shpejta të Kodit Penal është mundësia e rritjes së pandëshkueshmërisë dhe ajo që është treguar me kalimin e kohës, siç tha, është se pas hyrjes në fuqi të ndryshimeve, mosndëshkueshmëria është rritur.

“Ajo që tërhoqi vëmendjen dhe shqetësimin tonë ishin ndryshimet në Kodin Penal. Ne ishim të shqetësuar në atë kohë se kjo do të çonte në më shumë pandëshkueshmëri, kishte keqpërdorim të flamurit evropian, por shqetësimi kryesor ishte se kjo mund të çonte në mundësi më të mëdha për mosndëshkim. Dhe ajo që shohim rast pas rasti me kalimin e kohës është rritja e mosndëshkimit dhe tani kemi parë se ka zbrazëti në një pjesë të ligjit që duhet të mbyllet si prioritet”, thotë Geer, duke iu përgjigjur pyetjes për problemin e korrupsionit me të cilin përballet vendi.

Ai tha se korrupsioni minon potencialin ekonomik të shtetit, minon inovacionin dhe është burim pabarazie dhe padrejtësie.

“Prandaj është shumë shqetësues që raporti i nëntorit i Komisionit Evropian thotë se nuk ka përparim në luftën kundër korrupsionit. Pritshmëria jonë është që kjo të jetë një nga fushat kryesore ku autoritetet duhet të jenë aktive, lufta kundër korrupsionit”, tha Gir, i cili përmendi se ka edhe shembuj të ndritshëm, si puna e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, por shtoi se në luftën kundër korrupsionit duhet të përfshihen të gjithë aktorët socialë.

Related Posts