AktualeMaqedoni

Gashi: Nëse kandidati ynë për anëtar të KSHZ-së nuk votohet, do ta bojkotojmë Kuvendin

Kryetari dhe deputeti i Alternativës, Afrim Gashi, sot në një konferencë për media tha se do të bojkotojnë punën e Kuvendit nëse kandidati i tyre për anëtar i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Abdush Demiri, nuk votohet deri më 31 dhjetor.

Kështu tha Gashi pas pauzës së paralajmëruar njëorëshe të seancës së Komisionit për Emërime dhe Zgjedhje, e cila u zhvillua në atmosferë të tensionuar në sallë pasi deputetja e koalicionit opozitar shqiptar Safije Sadiki Shaini kërkoi që Propozimi për anëtarin e KSHZ-së Zulfi të mos votohet. Adili është mbështetur nga Partia Demokratike Evropiane e Arijanit Hoxhës.

“Nëse kandidati ynë për anëtar të KSHZ-së nuk votohet deri më 31 dhjetor, ne do ta bojkotojmë Kuvendin. Para së gjithash, ne nuk do të marrim pjesë në punimet e Kuvendit, nuk do të marrim pjesë në seancat e komisioneve apo plenumeve dhe do të ngremë alarmin tek qytetarët dhe faktori ndërkombëtar. Pas 31 dhjetorit, përveç bojkotit të Kuvendit, do t’i marrim të gjitha masat demokratike që e drejta jonë të vije në vend, të kemi anëtarin tonë në KSHZ”, tha Gashi.

Related Posts