Maqedoni

Petrovska pranon: NATO është interesuar për incidentin në M-NAV

NATO ka shprehur shqetësimin në rrugë zyrtare për incidentin në kullën e kontrollit të fluturimeve në M-NAV. Ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska tha se autoritetet e Aleancës Veri-Atlantike janë interesuar se çfarë po ndodhë, pasi gjatë kohës sa kontrolli i fluturimeve ka qenë jashtë funksioni, dy aeroplanë të vendeve anëtarë të NATO-së kanë pritur miratimin për të shkelur hapësirën tonë ajrore dhe për të ateruar në Shkup. Reagim zyrtar akoma nuk, por një i tillë mund të pritet së shpejti.

“Na u parashtruan pyetje se çfarë po ndodh dhe këtë nuk mund ta mohoj. Reagim zyrtar nuk kemi, por çdo komunikim që vjen nga NATO neve e marrin mbase jo si shqetësim por si interesim të tyre. Atë ditë kishte dy aeroplan nga vendet anëtarë të NATO-s dhe interesimi i tyre është mese i qartë”, deklaroi Sllavianka Petrovska, Ministre e Mbrojtjes.

Related Posts