Botë

Dje temperatura pranverore, sot Sllovenia “bllokohet” nga reshjet e borës

Pas temperaturave të djeshme pothuajse pranverore, Sllovenia u zgjua me borë sot në pjesën më të madhe të vendit.

Reshje më të mëdha të borës u regjistruan sidomos në veri të vendit, transmeton gazeta online Reporteri.net.

Reshjet e borës që nga mëngjesi kanë shkaktuar probleme të konsiderueshme në qarkullimin rrugor në autostrada, për shkak të stuhisë gjithnjë e më të fortë. Autostrada Dolenj dhe autostrada Vipava janë ende të mbyllura.

Në qendrën informative të trafikut për rrugët nacionale, drejtuesit e mjeteve paralajmërohen të mos nisen pa pajisje dimërore, si dhe drejtuesit e kamionëve mund të përballen me bllokada në kryqëzimin e autostradës.

Mediat atje shkruajnë se shumë paralajmërime nuk janë marrë parasysh, kanë ndodhur shumë aksidente trafiku dhe rrëshqitje të kamionëve dhe automjeteve të pasagjerëve.

Vasja Podkrizhnik nga Qendra e Informacionit të Trafikut për Rrugët Shtetërore tha se shumica e problemeve për shkak të rrëshqitjeve të kamionëve janë raportuar në autostradën Styrian. “Nëse nuk është e nevojshme, mos shkoni. Por nëse duhet, patjetër dhe vetëm me pajisje të mira dimërore”, theksoi ai.

Related Posts