Maqedoni

Diplomatja amerikane Elizabet Alen do ta vizitojë RMV-në

Nënsekretarja amerikanë për diplomaci publike, Elizabet Alen, nga 12 deri më 20 maj do të qëndrojë në vendet e rajonit – në RMV, Bosnjë e Hercegovinë, Serbi dhe Kosovë. Njoftimi është bërë i ditur nga Departamenti Amerikan i Shtetit.

Sic thuhet në komunikatë qëllimi I vizitës është të thellohen partneritetet me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe të përparohen qëllimet e përbashkëta të SHBA-së për bashkëpunim rajonal dhe integrim evropian.

Maqedonia e Veriut do të jetë vizita e fundit e diplomates amerikane, ku do të takohet me ekspertë për ndikim të huaj malinj.

Related Posts