Maqedoni

Dimitrievski: Nuk do të lejojmë që maqedonasit të ndihen si qytetarë të dorës së dytë në vendin e tyre

“Lëvizja ZNAM – për Maqedoninë tonë” është aktualisht subjekti i sapoformuar politik e udhëhequr nga Maksim Dimitirevski, kryetar i komunës së Kumanovës.

Ai në emisionin debatues “Biseda të vështira” në Infomax ka theksuar se nuk do të lejoj që maqedonasit të ndihen si qytetarë të dorës së dytë në vendin e tyre.

“Qytetarët i njohin politikat tona. Ne nuk po luftojmë për pushtet. Ne do të luftojmë për përgjegjësi. Premtoj këtu në studion tuaj dhe publikisht se pas zgjedhjeve, në një ditë të bukur të nëntë majit, gjërat në Maqedoni nuk do të jenë njësoj, nga çdo aspekt. Së pari, ne kurrë nuk do të lejojmë që maqedonasit të frustrohet dhe të ndihet si qytetar i dorës së dytë në vendin e tij. Kurrë më nuk do të lejojmë që qytetarët e Maqedonisë të manipulohen ashtu siç janë manipuluar më parë. Do të rrisim transparencën në të gjitha segmentet e shtetit dhe do të punojmë në reforma konkrete”, shtoi Dimitrievski.

Ai tha se pret që Lëvizja ZNAM të jetë krijuesi i koalicionit të ardhshëm qeveritar. I pyetur nëse qëndron pas konceptit – një shoqëri për të gjithë, Dimitrievski tha se një shoqëri për të gjithë nënkupton të drejta dhe detyrime të barabarta për të gjithë, por fatkeqësisht shoqëria për të gjithë është shndërruar në shoqëri për individët.

Related Posts