Botë

Biden: S’jam i befasuar, Putin është përgjegjës për vdekjen e Navaln

Presidenti amerikan, Joe Biden ka folur nga Shtëpia e Bardhë pas vdekjes së liderit të opozitës ruse, Navalny-it.

“Unë nuk jam i befasuar dhe i indinjuar nga lajmet,” thotë ai.

Biden thotë se ai i rezistoi me guxim dhunës nga regjimi i Putinit, për të cilin u burgos, u helmua – dhe asgjë nga këto nuk e ndaloi.

Biden lavdëron trimërinë e Navalny-t, duke thënë se ai mund të kishte jetuar jashtë vendit në mërgim pasi u helmua në 2020 – por nuk e bëri.

Ai kishte shumë gjëra që Putini nuk i ka – ai ishte trim, i përkushtuar dhe besonte se një Rusi për të gjithë ishte një Rusi “për të cilën ia vlente të luftohej”.

“Mos bëni gabim,” shton Biden: “Putin është përgjegjës për vdekjen e Navalny.”

Related Posts