Maqedoni

Besimtarët ortodoksë kremtojnë Ujin e Bekuar

Besimtarët ortodoksë kremtojnë sot festën e Ujit të Bekuar. Edhe këtë vit do të vazhdojë tradita shekullore e hedhjes së kryqit në ujërat e shenjta. Dioqeza Ortodokse e Shkupit pranë Kishës Ortodokse Maqedonase (KOM) do të organizojë shenjtërimin tradicional të ujërave të lumit Vardar dhe aktin e hedhjes së Kryqit të Shenjtë.
Këtë vit janë paraqitur 157 qytetarë për kapjen e kryqit që do të hedhet në lumin Vardar.

Related Posts