Maqedoni

Avaja: Për herë të parë nuk ka deputet rom në Kuvendin e RMV-së

Partia e re politike e romëve “Avaja”, thotë se për herë të parë në histori të pavarësisë së Maqedonisë nuk ka deputet rom në përbërjen e re parlamentare.

Prej atje thonë se partitë më të mëdha manipuluan elektoratin rom dhe treguan joinkluzivitet.

“Ne besojmë se në këtë mënyrë, partitë më të mëdha politike jo vetëm që dështuan pritjet e elektoratit nga komuniteti etnik rom, por edhe treguan fytyrën e tyre të vërtetë, jo gjithëpërfshirje, të mbyllura me potencial të dobët gjithëpërfshirës multietnik”.

“U bëjmë thirrje qytetarëve dhe zgjedhësve të tyre që ndajnë këtë zhgënjim të përbashkët që t’i bashkohen luftës politike për të treguar se jemi këtu dhe se herët a vonë do të marrim atë që vjen më pas si komunitet”.

“Si parti gjatë fushatës kemi aluduar gjatë gjithë kohës se ka pasur një manipulim të madh, ryshfet masiv dhe presion ndaj votuesve romë. Ne presim, në kohën më të shkurtër të mundshme, konsistencë dhe korrigjim politik të kësaj padrejtësie historike ndaj romëve”, thonë nga partia “Avaja”.

Related Posts