Maqedoni

Arsovska pjesëmarrëse në konferencën e 10-të të Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit

Kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska, po merr pjesë në një manifestim me rastin e Konferencës së 10-të të Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit, të organizuar nga Shtetet e Bashkuara dhe të kryesuar nga Koordinatorja e Departamentit të Shtetit për Anti-Korrupsion Global. Korrupsioni, Richard Nefey.

Me ftesë të organizatorëve, duke iu drejtuar si lidere në nivel lokal në ndërtimin e besimit dhe parandalimin e korrupsionit, Arsovska merr pjesë së bashku me Drejtorin Ekzekutiv të Rrjetit të Qyteteve të Forta Eric Rosand dhe Drejtorin e Programit për Sundimin e Ligjit të Qendrës Carter. nga SHBA Laura Newman.

Kryetarët e bashkive dhe pushteti vendor luajnë një rol kyç në parandalimin e korrupsionit dhe promovimin e qeverisjes së mirë. Ato janë të pozicionuara në mënyrë unike për të ndërtuar besimin dhe për të forcuar demokracinë, nga vënia në dispozicion e informacionit për publikun deri te krijimi i mekanizmave për pjesëmarrjen e qytetarëve, duke përfshirë kategoritë më të margjinalizuara. Folësit treguan se si po promovohen masat parandaluese, duke përfshirë promovimin e integritetit dhe menaxhimit efikas të institucioneve publike.

Në konferencën e përbashkët të Shteteve të Bashkuara dhe Kombeve të Bashkuara marrin pjesë liderët e 190 shteteve anëtare, si dhe përfaqësues nga organizatat ndërkombëtare, shoqëria civile, të rinjtë dhe sektori privat nga e gjithë bota.

Gjatë Konferencës në Atlanta, SHBA, liderët globalë do të promovojnë zbatimin e Konventës kundër Korrupsionit, e cila vazhdon t’i hapë rrugën komunitetit ndërkombëtar në parandalimin dhe luftimin e korrupsionit.

Konferenca shënon përvjetorin e dytë të Strategjisë së SHBA kundër Korrupsionit dhe 20 vjetorin e Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit.

Related Posts