AktualeMaqedoni

Anketë e IHR: Kush i fiton zgjedhjet, LEN para “Frontit Evropian”

Sipas një ankete të publikuar nga Instituti IHR tregohet se kush qëndron në epërsi nga subjektet politike në Maqedoninë e Veriut, në prag të zgjedhjeve parlamentare.

Anketq është zhvilluar në mënyrë reprezentative në terren nga data 7 deri më 10 dhjetor. Janë anketuar nga 1.000 qytetarë në 6 zonat zgjedhore. Marzhi i gabimit është 3%.

Sipas saj, në kampin politik maqedonas, pavarësisht nëse LSDM shkon në zgjedhje vet, ose bashkë me BDI-në dhe ASH-në, fituese në kampin politik maqedonas pritet të del VMRO DPMNE.

Ndërsa tek kampi politik shqiptar, jepen tre skenarë të mundshëm, pra, nëse Lidhja Evropiane për Ndryshim shkon vet në zgjedhje sipas këtij sondazhi pritet t’i merr 15 deputetë, gjegjësisht 14, ndërsa në nëse koalicionit të opozitës shqiptare i bashkëngjitet edhe Ash-ja ky koalicion pritet t’i merr 16 deputetë. Përderisa BDI nëse shkon vetë në zgjedhje 10, ndërsa në koalicion me ASH 12 deputetë.

Related Posts