Maqedoni

Ana Pavlovska-Daneva u zgjodh gjyqtare kushtetuese, kompletohet përbërja e Gjykatës Kushtetuese

Me 65 vota “pro”, 26 “kundër” dhe asnjë abstenim, Ana Pavlovska-Daneva u zgjodh për gjyqtare në Gjykatën Kushtetuese të Republika e Maqedonisë së Veriut. Pas votimit, ajo tha se do ta kryejë detyrën me përgjegjësi dhe me respektimin e ligjeve dhe Kushtetutës.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së votuan kundër propozimit të shumicës qeverisëse, sepse duke mos e kontestuar ekspertizën e saj dhe faktin se ajo është juriste e shquar, mendojnë se zgjedhja e saj do ta partizojë Gjykatën Kushtetuese sepse edhe Pavlovska-Daneva ishte një funksionare e shquar partiake.

Ata pyetën se a do të ishte e pavarur nga ndikimi i LSDM-së si ish-deputete dhe nënkryetare e asaj partie dhe nëse si gjyqtare kushtetuese do të punonte në përputhje me Kushtetutën dhe drejtësinë apo do të ishte e dëgjueshme ndaj qeverisë.

Related Posts