Ngrënia e ushqimeve të stinës jo vetëm që ndihmon në mbajtjen e trupit të shëndetshëm, por gjithashtu na lejon të vlerësojmë shijet e freskëta dhe origjinale që ofrojnë këto muaj.

Dhe ja cilat janë ato:

Kungulli
Një nga ushqimet më të mira të vjeshtës është kungulli. Ai është i mbushur plotë lëndë ushqyese kryesisht me vitaminë A. Vitamina A ndihmon në mbajtjen e një lëkure të shëndetshme dhe mbështet shikimin gjatë kohëve të errëta për shkak të motit.

Lakra e bardhë
Lakra është e pasur me vitaminë C dhe K të cilat ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe luftojnë radikalet e lira falë vetive antioksiduese. Për më tepër, është një aleat i shëndetit kardiovaskular, pasi ndihmon në uljen e inflamacionit dhe mbajtjen e zemrës të shëndetshme.

Mollët
Thënia popullore “një mollë në ditë e mban mjekun larg”, nuk është aspak ekzagjerim. Ky frut është në fakt një nga më ikonat e stinës së vjeshtës dhe një burim i shkëlqyer i fibrave, vitaminave dhe antioksidantëve.